Hruškový koláč s ovesnými vločkami

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 900gramůHrušky
    • 20gramůZázvor kandovaný
    • 20gramůCukr třtinový
    • 25mililitrůPomerančová šťáva
    • 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůOvesné vločky
    • 50gramůCukr krupice
    • 25gramůTuk
    • 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky rozpůlíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek pokrájíme na plátky. Kandovaný zázvor rozkrájíme nadrobno, smícháme s hruškami, třtinovým cukrem, pomerančovou šťávou a směs umístíme na dno vymaštěné formy. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobenku. Přimícháme ovesné vločky, plátky mandlí, krupicový cukr, směs nasypeme do formy na hrušky. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 30 minut, až povrch zezlátne.
  • 2
    Koláč naporcujeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.