Hruškový koláč s ovesnými vločkami
55 min.
Ingredience
- 900gramůHrušky
- 20gramůZázvor kandovaný
- 20gramůCukr třtinový
- 25mililitrůPomerančová šťáva
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOvesné vločky
- 50gramůCukr krupice
- 25gramůTuk
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Hrušky rozpůlíme, oloupeme, vykrojíme jádřince a zbytek pokrájíme na plátky. Kandovaný zázvor rozkrájíme nadrobno, smícháme s hruškami, třtinovým cukrem, pomerančovou šťávou a směs umístíme na dno vymaštěné formy. Do mísy vsypeme mouku, přidáme měkké máslo a vypracujeme drobenku. Přimícháme ovesné vločky, plátky mandlí, krupicový cukr, směs nasypeme do formy na hrušky. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 30 minut, až povrch zezlátne.
- 2Koláč naporcujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.