Hruškový kompot ochucený rumem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kilogramyHrušky
    • 1kilogramCukr krystal
    • 2litryVoda pitná
    • 1decilitrRum
    • 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
81 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich jadřince. Na chvíli je namočíme do vody promíchané s citronovou šťávou. Mezitím cukr povaříme ve vodě, do tohoto vroucího nálevu pak přemístíme hrušky a rozvaříme je doměkka.
  • 2
    Hrušky poté vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme do něj rum a po chvilce míchání jím horkým zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.