Hruškový kompot ochucený rumem
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyHrušky
- 1kilogramCukr krystal
- 2litryVoda pitná
- 1decilitrRum
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, rozkrojíme je na čtvrtiny a odstraníme z nich jadřince. Na chvíli je namočíme do vody promíchané s citronovou šťávou. Mezitím cukr povaříme ve vodě, do tohoto vroucího nálevu pak přemístíme hrušky a rozvaříme je doměkka.
- 2Hrušky poté vyjmeme a rozdělíme do sklenic. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme do něj rum a po chvilce míchání jím horkým zalijeme ovoce. Sklenice zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.