Hruškový kompot ochucený vanilkou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramHrušky
- 350gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1špetkaVanilka mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
7 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Použijeme středně velké a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Na chvíli je ponoříme do vody smíchané se šťávou vymačkanou z 1 citronu.
- 2Poté hrušky rozdělíme i s vodou do sklenic, zasypeme cukrem, vanilkou a důkladně zavíčkujeme. Rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90°C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.