Hruškový kompot s citronem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
16 g
Cukr
113 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.
  • 2
    Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.
  • 3
    Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.
  • 4
    Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.
  • 5
    Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.