Hruškový kompot s citronem
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 3litryVoda pitná
- 500gramůCukr krystal
- 2,5kilogramyHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
16 g
Cukr
113 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.
- 2Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.
- 3Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.
- 4Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.
- 5Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.