Hruškový kompot s máslem

12 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hrušky. Vaříme na mírném plameni. Hrnec zakryjeme pokličkou, ale ne úplně. Necháme utíkat páru škvírkou mezi pokličkou a hrncem. Občas zamícháme a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou a neprovaří se. Hrušky rozmačkáme vidličkou nebo směs rozmícháme ručním mixérem dohladka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.