Hruškový salát s fíky
20 min.
Ingredience
- 3kusyHrušky
- 2lžíceLimetková šťáva
- 100gramůCréme fraiche
- 300gramůSýr Parmezán
- 100gramůOřechy vlašské
- 10kusůFíky sušené
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 200gramůRukola
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky. Vložíme je do mísy, zakápneme limetkovou šťávou.
- 2Creme fraiche smícháme s polovinou nastrouhaného parmezánu, trochou vody a ušleháme hladký krém.
- 3Hrušky rozdělíme na talíře, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, nakrájenými fíky a zbytkem sýra, zalijeme připravenou zálivkou a olejem z vlašských ořechů. Rukolu omyjeme, nasekáme nahrubo a přimícháme k salátu. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.