Hruškový salát s vanilkovým krémem
45 min.
Ingredience
- 500gramůHrušky
- 0,5litrMléko plnotučné
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 2mililitryTresť vanilková
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Hruškový salát s vanilkovým krémem
Chutná kombinace. Rychlá, osvěžující svačinka. Přidala jsem trochu rumu.