Hruškový sorbet
105 min.
Ingredience
- 90gramůCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 750gramůHrušky
- 10gramůZázvor nakládaný
- 2kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Cukr s vodou a citronovou šťávou dáme do mísy a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, přidáme hrušky, strouhaný zázvor a vaříme 15 minut doměkka. Necháme vychladnout.
- 2Oloupeme a nakrájíme několik hrušek na ozdobu. Zbytek prolisujeme. Šťávu se sirupem nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a zmrazujeme 2 hodiny, až je kašovitý. Přendáme jej do misky a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vrátíme do mrazničky a zmrazíme dotuha. Poté dáme sorbet do chladničky změknout asi na 30 minut. Před podáváním ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.