Hruškový sorbet

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
88 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr s vodou a citronovou šťávou dáme do mísy a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, přidáme hrušky, strouhaný zázvor a vaříme 15 minut doměkka. Necháme vychladnout.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme několik hrušek na ozdobu. Zbytek prolisujeme. Šťávu se sirupem nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a zmrazujeme 2 hodiny, až je kašovitý. Přendáme jej do misky a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vrátíme do mrazničky a zmrazíme dotuha. Poté dáme sorbet do chladničky změknout asi na 30 minut. Před podáváním ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.