Hruškový sorbet s grappou
20 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 200mililitrůVoda pitná
- 900gramůHrušky
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCitronová kůra
- 60mililitrůGrappa
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.
- 2Podáváme jako osvěžující dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.