Hruškový sorbet s grappou

20 min.
Itálie

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 900gramůHrušky
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 30gramůCitronová kůra
    • 60mililitrůGrappa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.
  • 2
    Podáváme jako osvěžující dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.