Hruškový tarte Tatin

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do hluboké pánve dáme máslo, cukr, anýz, kardamom a skořici a zehříváme na mírném plameni. Až cukr zkaramelizuje, přidáme hrušky a opékáme 10-12 minut. Poté je zalijeme brandy a dáme stranou.
  • 3
    Těsto vyváleme, aby bylo tak 3 mm tlusté. Vyřežeme z něj kruh (například pomocí talíře, který má o něco větší průměr jako koláčová forma.
  • 4
    Do koláčové formy naskládáme na spodek hrušky a přelijeme je omáčkou (vyjmeme koření). Na hrušky dáme těsto – uděláme také okraje těsta okolo hrušek.
  • 5
    Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut.
  • 6
    Po upečení necháme 10 minut odpočívat a poté vyklopíme tak, aby byly hrušky nahoře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.