Hruškový tarte Tatin
60 min.
Ingredience
- 8kusůHrušky
- 100gramůCukr třtinový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyAnýz celý
- 3kusyKardamom
- 1kusSkořice celá
- 2lžíceSherry brandy
- 500gramůKřehké těsto na koláč quiche
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky.
- 2Do hluboké pánve dáme máslo, cukr, anýz, kardamom a skořici a zehříváme na mírném plameni. Až cukr zkaramelizuje, přidáme hrušky a opékáme 10-12 minut. Poté je zalijeme brandy a dáme stranou.
- 3Těsto vyváleme, aby bylo tak 3 mm tlusté. Vyřežeme z něj kruh (například pomocí talíře, který má o něco větší průměr jako koláčová forma.
- 4Do koláčové formy naskládáme na spodek hrušky a přelijeme je omáčkou (vyjmeme koření). Na hrušky dáme těsto – uděláme také okraje těsta okolo hrušek.
- 5Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut.
- 6Po upečení necháme 10 minut odpočívat a poté vyklopíme tak, aby byly hrušky nahoře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.