Hrušky na červeném víně

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V zapékací nádobě nebo hluboké pánvi přivedeme k varu víno, citrónovou šťávu s kůrou, cukr a skořici. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom prudce vaříme 1 minutu.
  • 2
    Hrušky podélně oloupeme a odstraníme bubáka. Hrušky postavíme do slabě vroucího vína stopkami nahoru. Pomalu vaříme 20 minut, až budou hrušky měkké. Pokud sirup hrušky celé nezakryje, vaříme je položené na boku, poléváme a obracíme. Hrušky necháme v sirupu zchladit a vyndáme je, až když jsou vlažné. Skořici a citrónovou kůru vyjmeme.
  • 3
    Pokud je sirup stále řídký, vyndáme z něj hrušky, část vyvaříme. Sirup nalijeme na hrušky. Podáváme teplé nebo necháme zchladit v lednici. Můžeme zdobit šlehačkou a lupínky pražených mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.