Hrušky na víně
28 min.
Ingredience
- 300mililitrůVíno červené
- 6kusůHrušky
- 110gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCukr vanilka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusSkořice celá
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
16 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1V kastrole svaříme vodu s vínem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Malé hrušky oloupeme (stopky neodkrojíme) a vložíme do vroucí směsi. Na mírném plameni zahříváme zhruba 20 minut. Poté hrušky vyjmeme a necháme vychladit.
- 2Smetanu ušleháme s trochou vinné směsi a na miskách zdobíme hrušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.