Hrušky na víně s černým rybízem
50 min.
Ingredience
- 600gramůHrušky
- 600mililitrůVíno červené
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 100gramůKompot rybízový
- 150gramůCukr moučkový
- 8gramůBadyán
- 25mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme.
- 2Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.