Hrušky na víně s černým rybízem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600gramůHrušky
    • 600mililitrůVíno červené
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 100gramůKompot rybízový
    • 150gramůCukr moučkový
    • 8gramůBadyán
    • 25mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřince, oloupeme. Do hrnce vlijeme červené víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, badyán a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme půlky hrušek a povaříme 20 minut. Hrušky vyjmeme, tekutinu vyvaříme o polovinu, zakápneme likérem, přidáme černý rybíz z kompotu, prohřejeme.
  • 2
    Hrušky upravíme do kompotových misek a zalijeme sirupem z hrnce. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.