Hrušky na víně se šlehačkou

36 min.

Ingredience

    • 4kusyHrušky
    • 5decilitrůVíno červené
    • 1kusCitrony
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 40gramůCukr vanilka
    • 200gramůCukr třtinový
    • 15gramůSkořice mletá
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
8 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vysokého hrnce vlijeme červené víno. Přidáme nastrouhanou kůru z 1 ks citrónu, citrónovou šťávu, vanilkový a třtinový cukr, přisypeme skořici a vše přivedeme k varu. Vaříme na prudkém ohni asi 1 minutu. Po svaření oheň ztlumíme.
  • 2
    Hrušky oloupeme a vložíme do mírně se vařícího vína. Na mírném ohni hrušky vaříme po obou stranách přibližně 15–20 minut. Po dobu vaření hrušky občas obrátíme na druhou stranu. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku a v sirupu je necháme vychladit tak, aby zůstaly vlažné.
  • 3
    Potom je vybereme ze sirupu, poklademe na jednotlivé dezertní talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.