Hrušky nakládané ve vlastní šťávě
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHrušky
- 1špetkaKyselina citrónová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Použijeme středně velké a nepomačkané hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Namočíme do vroucí vody, ve které rozmícháme kyselinu citronovou.
- 2Poté je rozdělíme do sklenic a zalijeme vodou, ve které se namáčely. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85-85 °C sterilujeme 20-25 minut.
- 3Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.