Hrušky pečené se skořicí

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyHrušky
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 4lžíceCukr třtinový
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 60gramůŽervé
    • 4lžíceŽloutkový krém
    • 2lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a podélně je rozkrojíme. Pokapeme citronovou šťávou, hrušky položíme rozkrojenou stranou na plech.
  • 2
    Do hrnce dáme cukr, skořici, žervé a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Směs přelijeme přes hrušky.
  • 3
    Pečeme 25 minut, občas přelijeme cukrovou šťávou.
  • 4
    Před podáváním prohřejeme žloutkový krém k bodu varu a nalijeme na dno talířků. Na každý talířek dáme 2 půlky hrušek.
  • 5
    Ozdobíme citronovou kůrou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.