Hrušky pečené se skořicí
40 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 60gramůŽervé
- 4lžíceŽloutkový krém
- 2lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a podélně je rozkrojíme. Pokapeme citronovou šťávou, hrušky položíme rozkrojenou stranou na plech.
- 2Do hrnce dáme cukr, skořici, žervé a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Směs přelijeme přes hrušky.
- 3Pečeme 25 minut, občas přelijeme cukrovou šťávou.
- 4Před podáváním prohřejeme žloutkový krém k bodu varu a nalijeme na dno talířků. Na každý talířek dáme 2 půlky hrušek.
- 5Ozdobíme citronovou kůrou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.