Hrušky pečené se smetanou
25 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 10gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy a vykrojíme jádřince.
- 2V zapékací míse rozehřejeme máslo, položíme na ně vrstvu hrušek podlijeme 3 lžícemi vody a posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Dusíme 5-10 minut, až hrušky změknou.
- 3Měkké hrušky přelijeme smetanou a krátce zapečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.