Hrušky s jahodovým pyré
33 min.
Ingredience
- 300gramůHrušky
- 300gramůJahody zahradní
- 250mililitrůVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůCukr moučkový
- 30mililitrůSherry brandy
- 40mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hrušky rozčtvrtíme, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme vanilkový cukr, povaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.
- 2Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přidáme lžíci cukru, přilijeme likér, brandy, rozmixujeme na kaši.
- 3Jahodové pyré naporcujeme do pohárků, navrch položíme hrušky a ozdobíme šlehačkou.
- 4Dezert podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.