Hrušky s krémem zabaglione
20 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 1lžíceVíno Marsala
- 1lžičkaCukr moučkový
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Každou hrušku překrojíme po délce napůl, vyjmeme jádřinec a vláknité části. Nožem nakrájíme půlku hrušky po délce ještě na plátky, nedokrajujeme do konce, u stopky musí zůstat hruška spojená.
- 2Půlky hrušek dáme na talířek, řezem dolů, naříznuté plátky rozložíme do vějíře.
- 3Smetanu ušleháme s Marsalou a cukrem na pevný krém. Na talířek ke každé hrušce dáme lžíci krému Zabaglione a ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.