Hrušky s krémem zabaglione

20 min.

Ingredience

    • 2kusyHrušky
    • 1lžíceVíno Marsala
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každou hrušku překrojíme po délce napůl, vyjmeme jádřinec a vláknité části. Nožem nakrájíme půlku hrušky po délce ještě na plátky, nedokrajujeme do konce, u stopky musí zůstat hruška spojená.
  • 2
    Půlky hrušek dáme na talířek, řezem dolů, naříznuté plátky rozložíme do vějíře.
  • 3
    Smetanu ušleháme s Marsalou a cukrem na pevný krém. Na talířek ke každé hrušce dáme lžíci krému Zabaglione a ozdobíme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.