Hrušky s krupicovým pudinkem

57 min.
Francie

Ingredience

    • 400gramůHrušky
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 300gramůPšeničná krupice
    • 250gramůCukr moučkový
    • 10mililitrůTresť vanilková
    • 3kusyVaječný žloutek slepičí
    • 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 40mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 40mililitrůSherry brandy
    • 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 320mililitrůMarmeláda meruňková
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky rozkrojíme na půlky, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím si uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme krupici, zmírníme oheň, pozvolna vaříme 18 až 20 minut. Stáhneme z ohně a do krupice vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec přimícháme brandy a likér, necháme vychladnout.
  • 3
    Pudink naporcujeme na talířky, navrch položíme hrušky, přidáme marmeládu a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.