Hrušky s krupicovým pudinkem
57 min.
Ingredience
- 400gramůHrušky
- 250mililitrůVoda pitná
- 20gramůCukr vanilka
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 300gramůPšeničná krupice
- 250gramůCukr moučkový
- 10mililitrůTresť vanilková
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 40mililitrůSherry brandy
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 320mililitrůMarmeláda meruňková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Hrušky rozkrojíme na půlky, vydlabeme jádřince, vložíme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr, zalijeme vodou a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím si uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, přidáme vanilkovou esenci a moučkový cukr. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme krupici, zmírníme oheň, pozvolna vaříme 18 až 20 minut. Stáhneme z ohně a do krupice vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec přimícháme brandy a likér, necháme vychladnout.
- 3Pudink naporcujeme na talířky, navrch položíme hrušky, přidáme marmeládu a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.