Hrušky s limetkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 4kusyLimetka
- 500mililitrůVíno bílé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusMeduňka
- 50gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silné plátky. Ihned je zakapeme šťávou z jedné limetky.
- 2V hrnci svaříme víno s cukrem a vaříme tak dlouho, až má tekutina hustotu sirupu. Přidáme plátky hrušek a zvolna je dusíme asi 3 minuty.
- 3Zbylé limetky omyjeme, z jedné nastrouháme kůru, ze dvou vymačkáme šťávu a třetí nakrájíme na dílky.
- 4Plátky hrušek vyjmeme na talířky a nakrájíme na čtvrtky. Sirup zředíme limetkovou šťávou, svaříme a zakapeme jím hrušky. Posypeme nasekanými pistáciemi, ozdobíme lístkem meduňky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.