Hrušky s limetkovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na silné plátky. Ihned je zakapeme šťávou z jedné limetky.
  • 2
    V hrnci svaříme víno s cukrem a vaříme tak dlouho, až má tekutina hustotu sirupu. Přidáme plátky hrušek a zvolna je dusíme asi 3 minuty.
  • 3
    Zbylé limetky omyjeme, z jedné nastrouháme kůru, ze dvou vymačkáme šťávu a třetí nakrájíme na dílky.
  • 4
    Plátky hrušek vyjmeme na talířky a nakrájíme na čtvrtky. Sirup zředíme limetkovou šťávou, svaříme a zakapeme jím hrušky. Posypeme nasekanými pistáciemi, ozdobíme lístkem meduňky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.