Hrušky s malinovou kaší

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800gramůHrušky
    • 750mililitrůVíno červené
    • 100mililitrůLikér jahodový
    • 200gramůCukr moučkový
    • 250gramůKompot malinový
    • 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
9 g
Cukr
88 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky olupeme a ponecháme stopku. Do hrnce nalijeme červené víno, přisypeme cukr, vlijeme likér, přiložíme hrušky a vaříme zvolna 15 minut. Hrušky změknou a obarví se na růžovo. Poté je vyjmeme a necháme vychladnout. Malinový kompot scedíme, maliny zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme na kaši.
  • 2
    Hrušky upravíme na talířky, doplníme malinovou kaší a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.