Hrušky s marmeládou
40 min.
Ingredience
- 300gramůHrušky
- 20gramůCukr vanilka
- 250mililitrůVoda pitná
- 60gramůTřešně
- 50gramůŽelé rybízové
- 300gramůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Hrušky rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme jádřince a povaříme v oslazené vodě s vanilkou 2 minuty. Necháme vychladnout.
- 2Vodu od hrušek vyvaříme o třetinu, přidáme vypeckované třešně, povaříme pár minut a přidáme rybízové želé. Necháme projít varem a odstavíme.
- 3Do vychlazených pohárků nandáme porce zmrzliny, navrch položíme hrušky a přelijeme vychladlou marmeládou s třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.