Hrušky s Nivou
20 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMarmeláda meruňková
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Zakapeme je citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy. Důlky po jádřincích naplníme meruňkovou marmeládou a přikryjeme sýrem nakrájeným na plátky. Podlijeme vínem a přidáme vločky másla. Hrušky zapékáme v mírně vyhřáté troubě nebo pod grilem 5-10 minut. Dezert podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.