Hrušky se zmrzlinou

33 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůHrušky
    • 300gramůZmrzlina vanilková
    • 100mililitrůSirup Monin - vanilkový
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůRum
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky dobře omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce zalijeje sirupem s vodou a povaříme 2 až 3 minuty. Odstavíme a necháme v sirupu vychladnout.
  • 2
    Do vychlazených pohárků vložíme porce zmrzliny a navrch poklademe hrušky. Sirup z hrnce smícháme s rumem a hrušky přelijeme.
  • 3
    Tento dezert podáváme velmi vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.