Hrušky v červeném víně
50 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno červené
- 100gramůCukr třtinový
- 2kusySkořice celá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBadyán
- 8kusůHrušky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
20 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Hrušky trochu seřízneme aby seděly, dáme do hrnce nebo zapékací nádoby, zalijeme vínem a poklademe plátky másla.
- 2Posypeme cukrem, přidáme celou skořici a badyán, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut.
- 3Vyndáme, přelijeme vypečenou šťávou a odkryté pečeme ještě 40 minut.
- 4Podáváme teplé, přelité šťávou se šlehačkou nebo mascarpone.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.