Hrušky v karamelu
40 min.
Ingredience
- 6kusůHrušky
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůBohemia Arašídy solené
- 280gramůČokoláda hořká
- 390gramůBonbóny karamelové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Šest velkých, vyzrálých a šťavnatých hrušek omyjeme a pečlivě osušíme. Vyložíme pečicí plech alobalem nebo voskovaným papírem, povrch postříkáme olejem ve spreji.
- 2Měkké karamely vybalíme, spolu se smetanou ke šlehání je vložíme do vhodné misky a zahříváme je v mikrovlnné troubě dokud se nerozehřejí. Vždy po 30 ti vteřinách promícháme, hmota musí být ve výsledku tekutá, hladká a bez hrudek.
- 3Hrušku uchopíme za stopku a namočíme do karamelové hmoty tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 cm nenamočených. Máme-li misku pro namočení příliš mělkou, nabereme karamel na lžíci a hrušku polijeme. Přebytečný karamel necháme odkapat, spodní část hrušky otřeme o okraj misky a odložíme ji na alobal, nebo voskovaný papír. Takto namočíme všech šest hrušek a uložíme je na plechu do chladničky asi na 30 minut ztuhnout.
- 4Když karamel na hruškách ztuhne, začneme hrušky namáčet do temperované čokolády. Vrstvu karamelu můžeme zcela překrýt čokoládou, nebo ji můžeme nechat nad čokoládou přečnívat zhruba o 2,5 cm. Necháme odkapat nadbytečnou čokoládu a dokud je ještě měkká, obalíme spodní část hrušky v nahrubo nakrájených solených arašídech.
- 5Odložíme hrušky na alobal nebo voskovaný papír a při pokojové teplotě necháme čokoládu na nich zcela ztuhnout.
- 6Nechceme-li podávat hrušky během hodiny, každou hrušku opatrně zabalíme do potravinářské folie a uložíme do chladničky. Takto nám vydrží až týden. Před podáváním, po vyjmutí z chladničky necháme hrušky asi 20 minut stát při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.