Hrušky v karamelu

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 6kusůHrušky
    • 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 70gramůBohemia Arašídy solené
    • 280gramůČokoláda hořká
    • 390gramůBonbóny karamelové
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šest velkých, vyzrálých a šťavnatých hrušek omyjeme a pečlivě osušíme. Vyložíme pečicí plech alobalem nebo voskovaným papírem, povrch postříkáme olejem ve spreji.
  • 2
    Měkké karamely vybalíme, spolu se smetanou ke šlehání je vložíme do vhodné misky a zahříváme je v mikrovlnné troubě dokud se nerozehřejí. Vždy po 30 ti vteřinách promícháme, hmota musí být ve výsledku tekutá, hladká a bez hrudek.
  • 3
    Hrušku uchopíme za stopku a namočíme do karamelové hmoty tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 cm nenamočených. Máme-li misku pro namočení příliš mělkou, nabereme karamel na lžíci a hrušku polijeme. Přebytečný karamel necháme odkapat, spodní část hrušky otřeme o okraj misky a odložíme ji na alobal, nebo voskovaný papír. Takto namočíme všech šest hrušek a uložíme je na plechu do chladničky asi na 30 minut ztuhnout.
  • 4
    Když karamel na hruškách ztuhne, začneme hrušky namáčet do temperované čokolády. Vrstvu karamelu můžeme zcela překrýt čokoládou, nebo ji můžeme nechat nad čokoládou přečnívat zhruba o 2,5 cm. Necháme odkapat nadbytečnou čokoládu a dokud je ještě měkká, obalíme spodní část hrušky v nahrubo nakrájených solených arašídech.
  • 5
    Odložíme hrušky na alobal nebo voskovaný papír a při pokojové teplotě necháme čokoládu na nich zcela ztuhnout.
  • 6
    Nechceme-li podávat hrušky během hodiny, každou hrušku opatrně zabalíme do potravinářské folie a uložíme do chladničky. Takto nám vydrží až týden. Před podáváním, po vyjmutí z chladničky necháme hrušky asi 20 minut stát při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.