Hrušky v krému
15 min.
Ingredience
- 400mililitrůKompot hruškový
- 2lžíceKompot rybízový
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 50gramůČokoláda hořká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Z mléka, pudinkového prášku, žloutku a cukru uvaříme krém, který nalijeme do skleněných mističek.
- 2Když krém částečně ztuhne, upravíme na něj poloviny kompotovaných hrušek naplněných rybízovým kompotem (nebo marmeládou).
- 3Dezert ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.