Hrušky v žaluziích

60 min.

Ingredience

  • Náplň
  • Smetana
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V misce je promícháme s cukrem a hrozinkami.
  • 2
    Polovinu těsta rozválíme na obdélník o velikosti 35 x 28 cm, posypeme moukou a přeložíme po délce na polovinu. Přeložené těsto nakrájíme až do vzdálenosti 2,5 cm od přehybu na proužky 1 cm široké.
  • 3
    Lžící přendáme hruškovou náplň na obdélník těsta položený na plechu, okraj necháme volný, potřeme ho rozšlehaným vejcem s lžičkou vody. Přeložený plát těsta položíme na náplň přehybem do středu a rozložíme ho. Okraje přitiskneme k sobě, aby se slepily. Celý koláč potřeme zbytkem vajíčka a lehce posypeme cukrem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut. Mezitím co se moučník peče, připravíme si ochucenou smetanu: v hrnci svaříme smetanu, cukr a skořici. Vaříme, až smetana zmenší svůj objem na 300 ml. Nalijeme do dezertních misek a necháme jen trochu vychladit. Pokud podáváme moučník studený, necháme krém vychladit v lednici.
  • 5
    Hotový moučník nakrájíme na řezy a podáváme teplý se smetanou. Můžeme podávát i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.