Hrušky vařené s novým kořením
20 min.
Ingredience
- 4kusyHrušky
- 3decilitryPomerančová šťáva
- 2lžičkyNové koření mleté
- 60gramůHrozinky
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžícePomerančová kůra
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
97 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Z hrušek odstraníme jadřince, oloupeme je a překrojíme napůl. Dáme je do většího hrnce. Přidáme pomerančovou šťávu, hrozinky, mleté nové koření a třtinový cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme minutu vařit. Zmírníme plamen a povaříme 10 minut. Hrušky se nesmí rozvařit.
- 2Přendáme hrušky na talíř, přelijeme vzniklým sirupem a ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.