Hrušky ve víně
18 min.
Ingredience
- 600gramůHrušky
- 600mililitrůVíno červené
- 80gramůCukr moučkový
- 10gramůSkořice mletá
- 20gramůPomerančová kůra
- 150gramůŽelé rybízové
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, vložíme do hrnce. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou kůru, skořici, zalijeme červeným vínem. Povaříme 2 minuty. Hrušky vyndáme a rozdělíme do pohárků. Do vína přidáme rybízové želé, povaříme minutu a odstavíme. Ještě teplou šťávu nalijeme do pohárků na hrušky a dáme do lednice vychladit.
- 2Před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.