Hrušky ve víně

18 min.
Francie

Ingredience

    • 600gramůHrušky
    • 600mililitrůVíno červené
    • 80gramůCukr moučkový
    • 10gramůSkořice mletá
    • 20gramůPomerančová kůra
    • 150gramůŽelé rybízové
    • 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince, vložíme do hrnce. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou kůru, skořici, zalijeme červeným vínem. Povaříme 2 minuty. Hrušky vyndáme a rozdělíme do pohárků. Do vína přidáme rybízové želé, povaříme minutu a odstavíme. Ještě teplou šťávu nalijeme do pohárků na hrušky a dáme do lednice vychladit.
  • 2
    Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.