Hrušky ve vinné omáčce
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHrušky
- 750mililitrůVíno červené
- 150gramůCukr vanilka
- 10gramůSkořice celá
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, avšak ponecháme stopky, a vložíme do hrnce. Posypeme vanilkovým cukrem, přidáme skořici nebo badyán, zalijeme červeným vínem. Uvedeme do varu a přikryté vaříme asi 15 minut. Hrušky nesmějí být příliš měkké, aby si zachovaly tvar a pevnost. Pak je vyjmeme a položíme na talířky. Víno necháme ještě vařit, nebo můžeme ponechat pouze 300-400 ml, vyjmeme koření, vinnou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody a ještě jednou provaříme. Omáčkou přelijeme hrušky, necháme vystydnout a ještě vychladíme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.