Hrušky ve vinné omáčce

150 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramHrušky
    • 750mililitrůVíno červené
    • 150gramůCukr vanilka
    • 10gramůSkořice celá
    • 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, avšak ponecháme stopky, a vložíme do hrnce. Posypeme vanilkovým cukrem, přidáme skořici nebo badyán, zalijeme červeným vínem. Uvedeme do varu a přikryté vaříme asi 15 minut. Hrušky nesmějí být příliš měkké, aby si zachovaly tvar a pevnost. Pak je vyjmeme a položíme na talířky. Víno necháme ještě vařit, nebo můžeme ponechat pouze 300-400 ml, vyjmeme koření, vinnou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody a ještě jednou provaříme. Omáčkou přelijeme hrušky, necháme vystydnout a ještě vychladíme v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.