Humr s mangem

40 min.

Ingredience

      • 90mililitrůVíno bílé
      • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 250gramůMango
      • 10gramůLimetka
      • 40mililitrůLimetková šťáva
      • 30gramůSýr Parmezán
      • 800gramůHumr
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    475 kcal
    Bílkoviny
    42 g
    Tuky
    25 g
    Sacharidy
    16 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    10 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy.
    • 2
      V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce.
    • 3
      Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu.
    • 4
      Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.