Hustá hovězí polévka

110 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté scedíme.
  • 2
    Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do mísy vlijeme vodu s octem a vhodíme proužky celeru, necháme odstát 20 minut.
  • 3
    Do většího hrnce nalijeme dashi a povaříme. Přidáme na malé kousky rozkrájené maso, houby, ředkvičky, mrkev a konnyaku, vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké.
  • 4
    Poté přidáme pastu shiro miso a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přihodíme kostky sýra a pokapeme šťávou ze zázvoru. Polévku podáváme v hlubokých miskách. Před servírováním posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.