Indiánci
90 min.
Ingredience
- Na krém
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceMléko plnotučné
- 40gramůTuk ztužený
- Na těsto
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150°C.
- 2Nejprve připravíme těsto. Polovinu cukru vyšleháme se žloutky do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož po částech zašleháme zbylý cukr. Ke žloutkové pěně vmícháme prosátou mouku a po částech lehce „zabalíme“ bílkový sníh. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a na vyložený plech stříkáme piškoty. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut.
- 3V mezičase připravíme krém. Dvě třetinu cukru dáme do kastrolu, přelijeme vodou, zamícháme a na mírném plameni vaříme, až vznikne rozvar (přes drátěné oko vyfukujeme z rozvaru bubliny).
- 4Z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr. Poté opatrně za stálého šlehání vlijeme cukrový rozvar, až vznikne tuhý krém. Zcela na závěr všleháme marmeládu.
- 5Krém dáme do cukrářského sáčku a na upečené piškoty ho nastříkáme do tvaru klasických „indiánků“. Po vychlazení indiánky poléváme čokoládovou polevou. Polevu připravíme rozpuštěním a umícháním všech surovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.