Indiánci z bílků s rybízovou marmeládou
35 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 20mililitrůVoda pitná
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 250gramůČokoláda na vaření
- 40gramůPiškoty dětské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Vaječné bílky ušleháme s třetinou cukru do tuhého sněhu, zbytek cukru svaříme s vodou ve vodní lázni na nitku. Horkou cukrovou šťávu vmícháme do sněhu tak, aby sníh z bíklů zůstal tuhý. Potom do hmoty opatrně vmícháme rybízovou marmeládu, aby se tuhost sněhu zachovala.
- 2Vzniklou směsí naplníme cukářský sáček a hmotu ze sáčku stříkáme na piškoty do tvaru indiánků nahoře se špičkou. Takto připravené cukroví necháme ztuhnout a vychladit v lednici.
- 3Když hmota na piškotech dostatečně ztuhne - asi po hodině a půl, rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a cukroví v ní namáčíme.
- 4Máčené indiánky necháme vychadnout a ztuhnout v lednici. Podáváme jako zákusek studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.