Indiánci z bílků s rybízovou marmeládou

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kusůVaječný bílek slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 20mililitrůVoda pitná
    • 100gramůMarmeláda rybízová
    • 250gramůČokoláda na vaření
    • 40gramůPiškoty dětské
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vaječné bílky ušleháme s třetinou cukru do tuhého sněhu, zbytek cukru svaříme s vodou ve vodní lázni na nitku. Horkou cukrovou šťávu vmícháme do sněhu tak, aby sníh z bíklů zůstal tuhý. Potom do hmoty opatrně vmícháme rybízovou marmeládu, aby se tuhost sněhu zachovala.
  • 2
    Vzniklou směsí naplníme cukářský sáček a hmotu ze sáčku stříkáme na piškoty do tvaru indiánků nahoře se špičkou. Takto připravené cukroví necháme ztuhnout a vychladit v lednici.
  • 3
    Když hmota na piškotech dostatečně ztuhne - asi po hodině a půl, rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a cukroví v ní namáčíme.
  • 4
    Máčené indiánky necháme vychadnout a ztuhnout v lednici. Podáváme jako zákusek studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.