Indiánky s krémem a čokoládovou polevou
70 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůČokoláda hořká
- 100gramůOřechy vlašské
- Poleva
- 20gramůČokoláda hořká
- 10gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr, žloutky, vanilku, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme do zhoustnutí, poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, mouku.
- 2Těstíčkem naplníme vymazané, mouku vysypané formičky, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Polovinu hotových indiánků přelijeme čokoládovou polevou a necháme oschnout na drátěné podložce, druhou polovinu vydlabeme, vložíme do papírových košíčků, naplníme krémem a přiklopíme indiánky s polevou.
- 3Na krém ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr, zlehka vmícháme strouhanou čokoládu a nastrouhané ořechy.
- 4Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a lžičkou vody. Za stálého míchání přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme do hladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.