Indiánský pudink

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
762 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku smícháme 1 šálek mléka s kukuřičnou moukou a prochladlým rozpuštěným máslem. Za stálého míchání uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.
  • 2
    Po odstavení z ohně vmícháme melasu, cukr, zázvor, skořici a sůl. Přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vejci. Pro vylepšení můžeme přimíchat na kousky nakrájené křížaly.
  • 3
    Směs vlijeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut do zlatova.
  • 4
    Pudink podáváme teplý nebo studený a povrch před podáním poprášíme skořicí.
  • 5
    Pudink je vhodnou přílohou k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.