Indiánský pudink
115 min.
Ingredience
- 2,5šálkyMléko plnotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 10kusůKřížaly (sušená jablka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,33šálekMouka kukuřičná
- 0,33šálekMelasa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
762 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku smícháme 1 šálek mléka s kukuřičnou moukou a prochladlým rozpuštěným máslem. Za stálého míchání uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.
- 2Po odstavení z ohně vmícháme melasu, cukr, zázvor, skořici a sůl. Přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vejci. Pro vylepšení můžeme přimíchat na kousky nakrájené křížaly.
- 3Směs vlijeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut do zlatova.
- 4Pudink podáváme teplý nebo studený a povrch před podáním poprášíme skořicí.
- 5Pudink je vhodnou přílohou k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.