Indická oříšková bábovka
65 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1gramMáslo čerstvé
- 185gramůOřechy lískové
- 10kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 1lžičkaVanilka mletá
- Na formu
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky, máslo a cukr. Přidáme mouku, kypřicí prášek, vanilku a rozemleté ořechy. Několik celých půlek si předem odložíme na dozdobení. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
- 2Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, na dno položíme půlky ořechů a vlijeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě nejprve zprudka, poté zmírníme teplotu a dopečeme cca 30 minut. Bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.