Indická oříšková bábovka

65 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme žloutky, máslo a cukr. Přidáme mouku, kypřicí prášek, vanilku a rozemleté ořechy. Několik celých půlek si předem odložíme na dozdobení. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, na dno položíme půlky ořechů a vlijeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě nejprve zprudka, poté zmírníme teplotu a dopečeme cca 30 minut. Bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.