Indické cibulové bhadži
30 min.
Ingredience
- 225gramůCibule
- 115gramůMouka cizrnová
- 2lžičkyKmín římský
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
37 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.
- 2Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.
- 3Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.