Indické Zelené čatní
10 min.
Ingredience
- 20kusůChilli paprička zelená
- 1kusZázvor celý
- 3lžícePrášek mangový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOlej z hořčičných semínek
- 200gramůKoriandr čerstvý
- 0,5lžíceKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
30 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
824 mg
Postup přípravy
- 1Koriandrové lístky opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zázvor zbavíme slupek, opláchneme jej pod tekoucí vodou a nakrájíme jej na malé kostičky. Zelené chilli papričky překrojíme a zbavíme semínek, poté je překrojíme ještě jednou.
- 2Do mísy si připravíme koriandr, zelené chilli papričky, zázvor a kmín. Vše následně rozmixujeme tak, aby nám vznikla jemná pasta. Pastu ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme. Posypeme mangovým práškem a zalijeme citrónovou šťávou. Přidáme pár kapek oleje, ještě trochu soli a důkladně zamícháme. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.