Indonéský rýžový pudink

50 min.
Indonésie

Ingredience

    • 2hrnkyVoda pitná
    • 1hrnekMléko kokosové
    • 0,25hrnekCukr třtinový
    • 0,25hrnekCukr krupice
    • 0,5hrnekRýže černá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
950 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme 30 minut.
  • 2
    Do rýže vmícháme třtinový cukr, krupicový cukr a vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody.
  • 3
    Rýži rozdělíme do nahřátých misek a přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji nechat vychladnout a podávat studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.