Indonéský rýžový pudink
50 min.
Ingredience
- 2hrnkyVoda pitná
- 1hrnekMléko kokosové
- 0,25hrnekCukr třtinový
- 0,25hrnekCukr krupice
- 0,5hrnekRýže černá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
950 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme 30 minut.
- 2Do rýže vmícháme třtinový cukr, krupicový cukr a vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody.
- 3Rýži rozdělíme do nahřátých misek a přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji nechat vychladnout a podávat studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.