Irský angreštový dort
90 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 2lžíceWhisky
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůMandle plátky
- 1kusŽelatina
- 720mililitrůAngrešt
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm.
- 2Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a přimícháme mouku s práškem do pečiva, polovinu těsta rozprostřeme na vyznačený kruh.
- 3Bílky ušleháme s cukrem, polovinu rozetřeme na těsto. Posypeme 25 g mandlových lupínků a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Ze zbylého těsta, sněhu a mandlí upečeme stejným způsobem druhý plát.
- 5Angrešt necháme okapat, šťávu zachytíme. Kuličky angreštu rozdělíme na první upečený plát. Ze zachycené šťávy a želatiny připravíme polevu, nalijeme ji na angrešt. Obložíme do tuha ušlehanou smetanou a přiklopíme druhým plátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.