Irský angreštový dort

90 min.
Irsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm.
  • 2
    Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a přimícháme mouku s práškem do pečiva, polovinu těsta rozprostřeme na vyznačený kruh.
  • 3
    Bílky ušleháme s cukrem, polovinu rozetřeme na těsto. Posypeme 25 g mandlových lupínků a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Ze zbylého těsta, sněhu a mandlí upečeme stejným způsobem druhý plát.
  • 5
    Angrešt necháme okapat, šťávu zachytíme. Kuličky angreštu rozdělíme na první upečený plát. Ze zachycené šťávy a želatiny připravíme polevu, nalijeme ji na angrešt. Obložíme do tuha ušlehanou smetanou a přiklopíme druhým plátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.