Italská ciabatta

55 min.
Itálie

Ingredience

    • 3lžíceMléko polotučné
    • 1špetkaCukr krupice
    • 350gramůMouka chlebová
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaDroždí sušené
  • 2. těsto
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceOlej olivový
    • 350gramůMouka chlebová
    • 1,5lžičkySůl
    • 0,5lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
255 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze všech surovin na 1. těstíčko umícháme kaši a necháme 12 hodin kynout (nejlépe do druhého dne).
  • 2
    Potom k vykynutému kvásku přidáme všechny suroviny na 2. těsto a vypracujeme lepivou, řidší hmotu. Necháme pod čistou utěrkou kynout asi 3 h na teplém místě.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a posypaný moukou. Namočenýma rukama jemně vytahujeme těsto do délky. Pracujeme opatrně, aby neunikaly z těsta vzduchové bublinky. Necháme ještě 20 minut kynout.
  • 4
    Ciabatty pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Pod plech dáme hrnek s vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.