Italská ciabatta
55 min.
Ingredience
- 3lžíceMléko polotučné
- 1špetkaCukr krupice
- 350gramůMouka chlebová
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaDroždí sušené
- 2. těsto
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 350gramůMouka chlebová
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaDroždí sušené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
255 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze všech surovin na 1. těstíčko umícháme kaši a necháme 12 hodin kynout (nejlépe do druhého dne).
- 2Potom k vykynutému kvásku přidáme všechny suroviny na 2. těsto a vypracujeme lepivou, řidší hmotu. Necháme pod čistou utěrkou kynout asi 3 h na teplém místě.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a posypaný moukou. Namočenýma rukama jemně vytahujeme těsto do délky. Pracujeme opatrně, aby neunikaly z těsta vzduchové bublinky. Necháme ještě 20 minut kynout.
- 4Ciabatty pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Pod plech dáme hrnek s vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.