Italská pizza II
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 5lžicMléko polotučné
- 80gramůMáslo
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200gramůŠunka dušená
- 3kusyPaprika
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMajoránka
- 6kusůRajčata
- 6kusůVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 5lžicTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1031 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
54 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku se solí a práškem do pečiva, vejce, mléko a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. To na pomoučněném vále rozválíme, pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech a vytáhneme tak, aby pokrylo celou plochu plechu.
- 2Pak je potřeme olejem a rovnoměrně posypeme šunkou, nakrájenou na nudličky. Na ní rozložíme střídavě plátky vařených vajec a rajčat, posypeme na nudličky nakrájenými paprikami, posypeme sýrem a nakonec majoránkou.
- 3Pizzu ve středně horké troubě upečeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.