Italská pizza II

40 min.
Itálie

Ingredience

    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
    • 5lžicMléko polotučné
    • 80gramůMáslo
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 200gramůŠunka dušená
    • 3kusyPaprika
    • 200gramůSýr Parmezán
    • 1lžíceMajoránka
    • 6kusůRajčata
    • 6kusůVejce slepičí
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 5lžicTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1031 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
54 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mouku se solí a práškem do pečiva, vejce, mléko a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto. To na pomoučněném vále rozválíme, pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech a vytáhneme tak, aby pokrylo celou plochu plechu.
  • 2
    Pak je potřeme olejem a rovnoměrně posypeme šunkou, nakrájenou na nudličky. Na ní rozložíme střídavě plátky vařených vajec a rajčat, posypeme na nudličky nakrájenými paprikami, posypeme sýrem a nakonec majoránkou.
  • 3
    Pizzu ve středně horké troubě upečeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.