Italské houbové rizoto
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůRýže Arborio
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 450gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut dozlatova.
- 2Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme. Přilijeme 120 ml vývaru a dále mícháme, dokud se nevstřebá do rýže. Za stálého míchání přilijeme naběračku vývaru a když se vstřebá, přilijeme další. Stejně postupujeme asi 20 minut, až rýže změkne - nesmí se však rozvařit.
- 3Na pánvi zpěníme máslo a restujeme na něm očištěné, na plátky nakrájené žampiony asi 10 minut. Houby vmícháme do rýže a vypneme příkon tepla. Vmícháme 45 g nastrouhaného sýru a pod pokličkou necháme pokrm asi 5 minut odpočinout.
- 4Rizoto podáváme posypané zbylým sýrem nastrouhaným na hoblinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Nemusíme přeci pořád jen pizzu - Italové mají skutečně mnoho výborně chutnajících jídel. Tohle mezi ně určitě patří! Doporučuju!
Anonymní uživatel
ne 25. 1. 2015
Super