Italské tartufo
40 min.

Ingredience
- 900mililitrůZmrzlina vanilková
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 175gramůČokoláda hořká
- 45gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSirup Golden
- 90gramůOřechy vlašské
- 150gramůSušenky Amaretti
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Zmrzlinu necháme trochu změknout. Sušenky dáme na talíř, přelijeme je mandlovým likérem nebo pomerančovou šťávou. Necháme stát až se tekutina vsákne, sušenky občas obrátíme.
- 2Vychlazený plech pokryjeme alobalem nebo papírem na pečení. Velkou naběračkou nabíráme kopečky zmrzliny. Do každého středu kopečku zasuneme sušenku, zcela ji zakryjeme zmrzlinou a vytvoříme kouli. Dáváme na vychlazený plech. Takto vytvoříme 6 koulí, které vložíme na hodinu a půl do mrazáku.
- 3Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, sirup a máslo. Koule vyjmeme z mrazáku, postupně je všechny polijeme čokoládovou polevou tak, aby se celé obalily. Dáme je zpět na plech, povrch posypeme sekanými praženými ořechy. Necháme minimálně hodinu v mrazáku.
- 4Servírujeme na dezertním talířku, před podáváním necháme koule asi 10 minut při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.