Italské tartufo

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zmrzlinu necháme trochu změknout. Sušenky dáme na talíř, přelijeme je mandlovým likérem nebo pomerančovou šťávou. Necháme stát až se tekutina vsákne, sušenky občas obrátíme.
  • 2
    Vychlazený plech pokryjeme alobalem nebo papírem na pečení. Velkou naběračkou nabíráme kopečky zmrzliny. Do každého středu kopečku zasuneme sušenku, zcela ji zakryjeme zmrzlinou a vytvoříme kouli. Dáváme na vychlazený plech. Takto vytvoříme 6 koulí, které vložíme na hodinu a půl do mrazáku.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, sirup a máslo. Koule vyjmeme z mrazáku, postupně je všechny polijeme čokoládovou polevou tak, aby se celé obalily. Dáme je zpět na plech, povrch posypeme sekanými praženými ořechy. Necháme minimálně hodinu v mrazáku.
  • 4
    Servírujeme na dezertním talířku, před podáváním necháme koule asi 10 minut při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.