Italský koláč s ořechy

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1247 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
89 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s kukuřičnou moukou a cukrem, do směsi zapracujeme kousky másla a vejce. 2/3 těsta upěchujeme ke dnu a stěnám rozevírací formy do výšky 3 cm. Dáme do lednice i se zbytkem těsta.
  • 2
    Ve větší pánvi zahřejeme cukr bez míchání, až se začne rozpouštět. Za stálého míchání ho pak vaříme 6-8 minut, až má zlatohnědou barvu. Odstavíme a opatrně vmícháme smetanu, vrátíme na oheň a vaříme 5 minut, až je směs hladká. Odstavíme a vmícháme med, nasekané ořechy a dobře promícháme. Necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na podklad koláče.
  • 3
    Zbytek těsta rozválíme na plát 25 x 12 cm, z něj nakrájíme pruhy široké 1 cm. Proužky stočíme a vytvoříme z nich na povrchu koláče mřížku. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Můžeme podávat teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.