Jablečná bublanina
45 min.
Ingredience
- 8lžicCukr krupice
- 50mililitrůOlej stolní
- 8lžicMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 8kusůJablka
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vyšleháme do pěny vejce s cukrem, přidáme oleja mouku s práškem do pečiva.
- 2Oloupeme a nastrouháme jablka a přidáme do těsta.
- 3Vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 10. 2015
Jablečná bublanina
Dobrá jablečná bublanina nikdy nezklame. Dělám ji spíš se švestkami anebo s broskvemi, meruňkami. Takže tento recept byl pro mě výzvou a nezklamal. Jen mi suroviny nepřišly na 24 porcí, protože na velký plech těsto nestačilo, takže jsem ho dala do koláčové formy a porcí bylo cca 10.