Jablečná huspenina
25 min.
Ingredience
- 60gramůSolamyl - bramborový škrob
- 400gramůJablka
- 0,6litrVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 l vody a necháme pozvolna rozvařit na kaši. Ve studené vodě rozpustíme bramborový škrob a vlijeme do jablečné kaše, za stálého míchání povaříme. Osladíme, vmícháme citronovou šťávu a ještě horké nalijeme do misek, kde necháme vychladnout a ztuhnout.
- 2Podáváme ozdobené plátkem jablka a nasekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.